Top 5 avantaje ale unui sistem poarta autoportanta

Cand iti imprejmuiesti casa sau locul de munca cu un gard pentru siguranta si delimitarea spatiului, trebuie sa ai in vedere si alegerea portii. Este important ca poarta instalata sa raspunda nevoilor tale, sa fie usor de utilizat si sa aiba o durata lunga de viata.

Printre optiunile de acces in curte se regaseste si un sistem poarta autoportanta care a fost gandit astfel incat sa nu faca deloc contact cu solul. Sinele pe care poarta culiseaza se afla pe interiorul gardului si ii ofera sustinere portii atat in procesul de deschidere si inchidere, cat si in repaos.

Iata cinci avantaje de care te vei bucura daca alegi sa instalezi o poarta culisanta autoportanta:

Ce este un sistem poarta autoportanta

Spre deosebire de alte tipuri de sisteme culisare poarta, poarta autoportanta in consola nu atinge solul. Sistemul de ghidaj este format din sinele din interiorul gardului si doi stalpi:

  • Stalp dublu de ghidare care are un suport metalic ancorat intr-un bloc de fundatie;
  • Stalp dublu pentru receptie in pozitia inchis, format din tevi rectangulare.

Poarta poate fi controlata prin intermediul unui motor electric cu pinion. Acesta actioneaza mecanic o cremaliera care este pozitionata pe partea inferioara a cadrului metalic. Astfel, tu te bucuri de confort deoarece poti controla poarta de la distanta.

Care sunt avantajele unui sistem poarta autoportanta

Instalarea unei porti culisante autoportante iti aduce o gama larga de beneficii precum posibilitatea de a o utiliza pe un teren instabil si castigarea spatiului.

Beneficiezi de mai mult spatiu

Daca nu ai foarte mult spatiu in jurul locului unde urmeaza sa instalezi poarta, un sistem poarta autoportanta este o alegere foarte buna deoarece procesul de deschidere sau inchidere se realizeaza prin glisare in lateral.

Trebuie sa ai in vedere ca desi salvezi spatiu comparat cu o poarta care se deschide la 90 de grade spre interior sau exterior, vei avea nevoie de un gard de dimensiuni mari care poate acomoda poarta atunci cand se afla in pozitia deschis.

Te simti mai in siguranta

Multe afaceri aleg sa foloseasca porti culisante autoportante deoarece sunt mai sigure comparat cu o poarta cu deschide obisnuita. In primul rand, acest tip de porti nu pot fi fortate sa se deschida din exterior deoarece nu au niciun spatiu vizbil de unde sa poata fi fortata.

In al doilea rand, poarta in consola nu poate fi ridicata de pe sine, sistemul este foarte fix, deci este recomandata pentru persoanele care pun pret pe siguranta.

Te bucuri de versatilitate

Comparat cu alte tipuri de usi culisante, mecanismul de glisare este atasat de gardul interior si poarta nu intra in contact cu solul. Astfel, un sistem culisare poarta autoportanta poate fi folosit pe diverse tipuri de suprafete, inclusiv pe un teren inclinat.

Mai mult, aceasta poarta nu are nevoie de sine pe sol, in dreptul intrarii, deci masinile nu sunt nevoite sa treaca peste niciun obstacol pentru a ajunge in curte. Prin urmare, este sistemul potrivit daca ai o masina cu garda joasa.

Beneficiezi de fiabilitate

Un sistem poarta autoportanta functioneaza fara probleme indiferent de conditiile meteo, fie ca este vorba despre ploi, zapada sau temperaturi extreme. Daca montajul este facut de specialisti, poarta se va afla intr-un echilibru permanent si va putea fi manevrata usor.

Dimensiunile standard ale portilor culisante de la EMI International sunt de 2,5 inaltime si 12 latime, dar pot fi realizate si pe comanda pentru a corespunde nevoilor tale.

Te bucuri de o durata lunga de viata

Cand instalezi o poarta noua, iti doresti ca aceasta sa ramana intr-o stare buna de functionare o perioada lunga de timp, fara sa fie nevoie de reparatii costisitoare. Un sistem autoportant de la EMI International nu va rugini in timpul iernii sau din cauza ploilor deoarece nu intra in contact direct cu pamantul.

Mai mult, portile au o protectie anticoroziva a structuri datorita celor doua straturi de vopsea de calitate aplicata pe toata suprafata.

Alege o poarta culisanta autoportanta pentru casa sau afacerea ta daca vrei sa eficientizezi spatiul disponibil, sa te bucuri de siguranta si sa ai garantia ca le vei putea folosi o perioada mare de timp fara probleme.