Top 4 tipuri de compartimente sanitare

Urmeaza sa amenajezi o baie noua pentru un restaurant, un birou sau oricare alta afacere care necesita o incapere spatioasa? Daca raspunsul este da, atunci afla ca exista diferite tipuri de compartimente sanitare. Spre ce fel de instalatii sanitare baie te vei orienta? Care sunt materialele pe care trebuie sa le alegi? Cate cabine sanitare vei amplasa? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care te vor ghida spre realizarea intregului proces. Dar stiati ca exista cinci tipuri de materiale utilizate in mod obisnuit pentru peretii despartitori pentru baie? Fiecare tip de material are propriile sale puncte forte si puncte slabe. Inainte de a te concetra asupra altor aspecte, alege materialul potrivit necesitatilor tale!

Otel acoperit cu pulbere

Otelul acoperit cu pulbere este unul dintre cele mai utilizate materiale in cazul unor compartimentari sanitare. Acesta este realizat dintr-un panou de carton fagure, fiind un material extrem de usor si durabil, si acoperit pe ambele parti cu foi groase de metal. Peste acestea vine stratul de pulbere. Este cea mai intalnita optiune, deoarece ofera un finisaj frumos, desi varietatea culorilor este oarecum limitata. De asemenea, acest material vine la pachet cu o garantie.

Plastic laminat

Acest tip de cabine sanitare costa in mod normal cu aproximativ 10% mai mult fata de otelul acoperit cu pulbere. Piesele sunt create prin lipirea unui strat  laminat pe un substrat din placi aglomerate. Apoi, o foaie subtire laminata este aplicata pe foaia de metal. Aceasta varianta este la fel de populara, mai ales din prisma varietatii de culori. Un dezavantaj major este ca materialul nu trebuie aplicat in zone umede, cum ar fi baile de la piscina, intrucat se poate deteriora rapid.

Plastic solid

Acest material este recunoscut pentru durabilitatea sa! Aceste compartimente sanitare sunt realizate din panouri de plastic gros, pretul fiind cu aproximativ 75% mai scump fata de otelul pulbere si cu 65% fata de peretii din plastic laminat. Insa, avand in vedere garantia de 10-15 ani, plasticul solid este solutia optima pentru toaletele publice, de exemplu, in care exista un trafic intens.

Otel inoxidabil

In cazul in care iti doresti o compartimentare durabila, dar si sofisticata in acelasi timp, otelul inoxidabil este cea mai buna alegere. Acesti pereti se pot utiliza in orice mediu, chiar daca este vorba despre un spatiu umed. In plus, sunt rezistenti la zgarieturi, iar daca iti doresti poti opta pentru gravarea unor modele inedite!

In concluzie, care este cel mai bun material pentru peretii despartitori? Raspunsul este pe cat se poate de simplu. Nu exista! Fiecare material are atat avantaje, cat si dezavantaje, iar pentru fiecare problema exista si o solutie. Pentru a te decide ce tip de material este potrivit nevoilor tale, trebuie sa ai in vedere mediul in care acestea vor fi amplasate, traficul prezent, ce instalatii sanitare baie vor exista, dar si ce buget ai alocat pentru acest proces. In acest fel, vei putea face o alegere corecta, bazata pe aceste patru criterii care trebuie neaparat luate in considerare!