Top 3 tipuri de grilaje metalice

Grilajele metalice sunt folosite în spațiile publice și private în principal cu rol anti-efracție. Indiferent de structura metalică pe care o are, un grilaj metalic împiedică accesul neautorizat într-o bancă, un spațiu comercial stradal, un magazin dintr-un centru comercial sau o locuință. Au și rolul de a proteja spațiile respective de fenomene meteorologice periculoase, care pot afecta bunurile din spațiul respectiv. Din punct de vedere estetic, unele tipuri de grilaje asigură o închidere opacă, ce nu permite persoanelor să vadă ce se află în spatele grilajului, în timp ce altele au o structură transparentă, care păstrează caracteristicile anti-efracție, dar lasă la vedere și spațiul pe care îl protejează. Perdelele și grilajele metalice pot fi acționate manual pentru închidere/deschidere sau pot automat, pentru o manevrare facilă.

Iată câteva dintre cele mai folosite tipuri de grijale metalice:

Grilaje matalice pliabile

La acest tip de grilaje antiefracție, închiderea și deschiderea se realizeaza în plan vertical, prinderea fiind realizată pe latura superioară a spațiului. Acest tip de soluție este potrivit pentru compartimentarea spațiilor comerciale de mari dimensiuni, acolo unde nu exista posibilitatea instalarii unor grilaje extensibile.

Sunt realizate din oțel galvanizat, iar închiderea se poate realiza cu sisteme manuale sau automate, prin mânere sau întrerupătoare, cu sistem de bloacare și selector cu cheie.

Grilaje metalice extensibile

Sunt o solutie clasică, folosită de multă vreme, în special la magazinele stradale, datorită
Adaptabilitatea pentru orice tip de spațiu le face să fie utilizate atât în sectorul comercial, cât și în cel rezidențial, instituțional sau industrial.
Poate fi întâlnit ca grilaj metalic ușă, pentru a umple diverse goluri existente. În această categorie intră binecunoascutele grilaje metalice tip foarfecă.

Grilaje metalice tip rulou

Grilaje metalice tip rulou cu profiluri pline sau perforate obturează total sau diminuează vizibilitatea atunci cand sunt în poziția închis. Se utilizează în special la magazine cu vitrine expuse, evitând astfel tentativele de intrare prin efracție. Pe langa protecția antiefracție, un astfel de tip de grilaj va oferi si protecție împotriva intemperiilor. Grilajele metalice tip rulou sunt realizate integral din otel galvanizat.

Articole similare

Service 24/7