Top 3 cele mai mari malluri din România

Piața mallurilor din România este una foarte dinamică, fiecare an fiind marcat de inaugurări de centre comerciale moderne în toată țara. În prezent sunt deschise peste 70 de mall-uri, fircare dintre acestea însemnând un pol economic important, care atrage comercianți și clienți, prin diversitate și numeroase modalități de petrecere a timpului liber. Cu suprafețe construite de zeci de mii de metri pătrați, fiecare nou mall inaugurat încearcă să fie mai impozant și mai generos pentru clienți, așa că o întrebare legitimă este ”Care este cel mai mare mall din România?”
Bucureștiul este polul care atrage cele mai mari investiții în astfel de centre comerciale, având în acest moment cele mai multe malluri funcționale.

Care este cel mai mare mall din București?

Cel mai mare mall din București este AFI Cotroceni. Cu o suprafață totală contruită de 240.000 de mp, din care aproape 90.000 de mp sunt destinați spațiilor comerciale, acest centru comercial este al doilea cel mai mare din țară la acest moment.
În topul celor mai impozante malluri, București deține și poziția a treia, prin Băneasa Shopping City, cu peste 85.000 de mp de spații pentru închiriere. Aflat în zona de nord a Bucureștiului, acesta atrage foarte mulți vizitatori pe tot parcursul anului, generând vânzări importante pentru brandurile prezente în acest centru comercial.

Cel mai mare mall din România nu se află însă în Capitală, ci la Timișoara. Din 2019, Iulius Mall Timișoara pune la dispoziția comercianților peste 120.000 de mp de spații de retail. Acestea găzduiesc peste 450 de magazine, completate de restaurante, cafenele, săli de cinema și un fitness center.

Spre comparație, la nivel internațional, cel mai mare mall din lume se află în China. New South China Mall are o suprafață de 660.000 de mp.

Cu investiții importante în centre comerciale de tip mall, România rămâne un spațiu important de investiții în acest tip de proiecte, câteva zeci urmând să fie inaugurate în perioada următoare.

Fiecare acest tip de construcție necesită amenajări interioare importante, personalizate pentru fiecare spațiu comercial, în funcție de specific. Pentru protecția acestor spații, o soluție eficientă și elegantă o constituie montarea de grilaje metalice. Acestea pot fi realizate pe comandă, la dimensiunile cerute de client și pot fi o soluție accesibilă și care se integrează perfect în design-ul general al centrelor comerciale.