Tips & tricks: Cum sa amenajezi exteriorul casei in stil scandinav 

Stilul scandinav de amenajare a devenit un fenomen mondial. Acesta este indragit pentru simplitatea,  functionalitatea si eleganta sa. Astfel, daca iti doresti o gradina confortabila, relaxanta, dar foarte practica, alege stilul scandinav.  

Poti obtine foarte usor o curte amenajata in acest fel, mai ales daca tii cont de cateva sfaturi si sugestii. Citeste randurile de mai jos si ia aminte la cele mai importante elemente si detalii care trebuie sa se regaseasca in exteriorul locuintei tale, astfel incat sa ai o curte scandinava.  

Principiile pe care trebuie sa le ai in vedere, pentru a amenaja o gradina in stil scandinav 

  • Nuante neutre 

Stilul scandinav foloseste nuante neutre, in cea mai mare parte. Astfel, in acest tip de design se gasesc multe elemente gri, albe si in nuante de bronz, care ofera multa luminozitate. Cateodata, sunt introduse cateva accente de nuante ceva mai indraznete precum este albastru, roz sau portocaliu.  

Daca te incanta ideea unor pete de culoare, trebuie sa stii ca este foarte important sa nu exagerezi in privinta lor. Pentru a te bucura de o gradina scandinava realizata ca la carte este esential sa adaugi subtil aceste nuante puternice printre cele neutre.  

  • Mobilier modern 

Cu siguranta iti doresti sa amenajezi un loc relaxant intr-un colt din gradina, asa ca este bine sa te orientezi catre piese de mobilier cu aspect modern. De asemenea, este recomandat ca acestea sa fie destul de elegante si de rafinate, sa aiba linii fine, curbe subtile si picioare conice.  

Poti sa te orientezi catre mobilierul realizat din lemn, in tonuri calde de maro.  

  • Accent pe lemn 

Stilul scandinav foloseste mult lemnul. Acesta este adesea incorporat prin intermediul pardoselii sau a elementelor de design, de exemplu. Cel mai adesea sunt utilizate esentele usoare precum este cel de fag, frasin sau de pin.  

Lemnul este combinat cu succes cu materialul textil si pielea. Astfel, poti adauga pe terasa un covor textil sau unul ce imita pielea unei vaci sau a unei zebre. 

Cu toate acestea, nu este nimic gresit sa iti indrepti atentia catre un model de usi garaj sectionale automate, realizate din otel.  Este foarte important sa alegi doar produse de calitate superioara, asa ca orienteaza-te cu incredere catre aceste usi pentru garaj, chiar daca amenajezi exteriorul casei in stil scandinav.  

  • Verdeata 

Este elementar sa pui cat mai mult accentul pe verdeata. Plantele ofera o stare excelenta de spirit, asa ca trebuie sa iti inverzesti gradina cu numeroase soiuri de arbusti rari si flori exotice. 

Aceste elemente vii ofera un plus de culoare si se potrivesc excelent in stilul natural si minimalist al design-ului scandinav. 

Stil scandinav in gradina – Concluzii 

Este ideal sa iti amenajezi gradina cat mai bine si frumos, astfel incat sa iti ofere mereu o stare excelenta de spirit.  

Alege stilul scandinav, deoarece acesta ofera mult confort, relaxare, liniste si o doza importanta de optimism. Ia in vedere acest stil atat in ceea ce priveste terasa casei, cat si foisorul sau calea de acces.