Rampa mobila: avantaje si dezavantaje in exploatare

rampa-mobila

Atunci cand un depozit de marfa nu este dotat cu o rampa de beton, docul fiind la nivelul solului, operatiunile de incarcare/descarcare a marfurilor se pot realiza utilizand o rampa mobila de egalizare. Acestea se pot monta in fata docului si vor permite accesul facil al stivuitoarelor. Rampa auto mobila poate fi montata in proximitatea altor cladiri si nu necesita autorizatie de constructie sau avize de amplasare.
Avantajul rampelor mobile de egalizare este ca acestea permit transferul marfurilor de mare greutate, intr-un mod rapid si direct, fara sa fie nevoie de trecerea acestora dintr-o parte in alta.

Sistemul de prindere al acestei rampe auto portabile se face cu lanturi de camion si ofera siguranta in ceea ce priveste stabilitatea, fara sa existe riscul desprinderii acesteia de camion.

La o rampa auto hidraulica podeaua este antiaderenta, fiind fabricata pe tronsonul initial si final dintr-o tabla striata ce permite miscarile rotilor motostivuitorului, fara sa existe pericolul deteriorarii acestora. Tronsonul intermediar, pe care nu ajung rotile motostivuitorului, este realizat dintr-un grilaj tip tramex, fiind susinut de o structura de profiluri metalice.

Rampa mobilă de egalizare este foarte usor de folosit, fiind dotata cu un sistem de ridicare hidraulic. Sarcina maximă in modulul static este de 8.4 tone, iar in modul dinamic ajunge la 6 tone.

Un alt avantaj este ca rampa metalica mobila poate fi mutata in orice locatie. In functie de tipul de marfa, marimea si greutatea acesteia, exista diferite dimensiuni, rampa auto aleasa fiind gata sa faciliteze intregul proces de incarcare/descarcare. Datorita mobilitatii sale, aceasta poate fi utilizata atat in interior, cat si in exterior. Acest lucru permite mai multa flexibilitate in ceea ce priveste intregul proces.

Rampa auto mobila este esentiala pentru orice depozit sau hala de productie in care exista un flux continuu de transport. Aceasta poate fi reglata la inaltimea dorita datorita sistemului hidraulic cu care este echipata, functionand ca o legatura intre nivelul solului si nivelul de depozitare. Pe langa acest aspect, rampele mobile de egalizare respecta cerintele europene, proiectarea si productia acestora fiind in conformitate cu cele mai stricte standarde in vigoare. Alege produse de calitate pentru afacerea ta de la EMI International.

Articole similare

Service 24/7