Poarta auto culisanta sau poarta auto batanta? 

Daca locuiesti la curte, cu siguranta iti doresti ca imobilul sa fie cat mai bine protejat de toate pericolele. Doar in felul acesta, poti dormi linistit, fara frica amenintarilor la siguranta ta, a familiei si a bunurilor tale. 

Casele beneficiaza de securitate sporita, prin intermediul portilor pentru masini de calitate superioara. In plus, nu numai ca descurajeaza activitatile infractionale si controleaza in mod eficient accesul, dar aceste porti pot creste valoarea proprietatilor. 

Astfel, daca te-ai decis ca ai nevoie de porti premium pentru locuinta ta, este timpul sa faci o alegere intre portile auto culisante si cele auto batante. Citeste randurile de mai jos si afla beneficiile fiecarui model in parte.  

Ce sunt portile auto culisante si cele auto batante? 

Poarta auto potrivita pentru casa ta trebuie sa fie aleasa in functie de mai multe caracteristici, precum: infrastructura, spatiu, modalitatea de intretinere, panta terenului, estetica si buget.  

Prin urmare, in momentul in care te afli in cautarea portii ideale,  ia in vedere toate aspectele de mai sus si nu te grabi, astfel incat sa iei cea mai buna decizie.  

  • Porti auto culisante 

Portile auto culisante se deschid si se inchid prin glisare dintr-o parte in alta. Ele pot fi instalate pe toate tipurile de proprietati, inclusiv case, locatii industriale si spatii comerciale. Portile auto culisante pot fi usor automatizate.  

  • Porti auto batante 

Portile auto batante reprezinta un tip traditional de poarta, care se gaseste in special in spatiile industriale, dar poate fi folosit si pentru locuinte. Acestea sunt asigurate cu zavoare traditionale sau prin mijloace electronice, cum dispozitivele de deschidere de la distanta.  

Beneficiile portilor auto culisante  

  1. Portile glisante sunt perfecte pentru toate tipurile de spatii, deoarece nu au nevoie de deschidere larga, deoarece sunt gliseaza intr-un mod ascuns. Cu alte cuvinte, ofera protectie si eleganta, in acelasi timp.  
  2. Daca proprietatea ta se afla pe un teren in panta, portile glisante pot fi mult mai potrivite, fata de cele auto batante. Acest lucru se datoreaza faptului ca portile batante trebuie sa suporte propria lor greutate, de fiecare data cand se deschid si, de asemenea, sa faca fata conditiilor de vant, cand pot fi impinse cu putere. Portile glisante nu au acest tip de probleme, datorita mecanismului compact de deschidere laterala. 
  3. La fel ca toate portile, cele auto culisante ofera durabilitate, rezistenta,  securitate si o nota eleganta, datorita varietatii de modele ce pot fi personalizate. 

Beneficiile portilor auto batante 

  1. Datorita formei simplificate, aceste tip de porti costa in general mult mai putin, fata de portile auto culisante. 
  2. Portile auto batante sunt remarcate pentru o deschidere lina si silentioasa. Acest lucru este de dorit, mai ales daca locuiesti intr-o zona rezidentiala. 
  3. In mod obisnuit, portile  auto batante necesita mai putina intretinere decat celelalte variante de porti,  deoarece sunt construite din mai putine elemente care se afla in miscare. Astfel, lucrarile de reparatii tind sa fie mai simple. Insa, acest lucru depinde si de alti factori, cum ar fi tipul de material selectat. 

Asadar, decizia de a alege intre o poarta culisanta autoportanta si una auto batanta poate fi una greu de luat. Insa vestea buna este ca profesionistii de la EMI te pot ajuta sa achizitionezi modelul de porti pentru acces masini, potrivit  nevoilor si dorintelor tale. 

Articole similare

Service 24/7