O varietate de stiluri arhitecturale – O varietate de uși

Începând de la micile case tradiționale, și până la marile clădiri publice, ușile au purtat mereu o valoare simbolică pentru orice intenție din spatele oricărei structuri. Din momentul în care realizăm că o ușă reprezintă mai mult decât o simplă cale de acces, semnificația acesteia începe să constituie un mare subiect arhitectural. Evoluția acestora în timp este o adevărată valoare arhitecturală, reprezentativă stilurilor specifice.

Uși Tip “Placă”

Primii coloniști din America au sosit într-o perioadă de schimbare dramatică, atât din punct de vedere arhitectural cât și social. Influența Renașterii asupra tendințelor arhitecturale este, probabil, una dintre cele mai vizibile și relevante din istorie. Acest curent arhitectural s-a răspândit în majoritatea țărilor europene, până în momentul primelor migrații ale coloniștilor în Lumea Nouă, în secolele XVI și XVII.

Cu toate acestea, viața pionieră din cele mai vechi așezări era mult mai concentrată pe ideea de supraviețuire, lăsând foarte puțin loc pentru stilizarea elementelor din jur. Tehnologia medievală din spatele ușilor a introdus o idee simplistă, dar eficientă și în conformitate cu nevoile perioadei respective. Așadar, acele uși erau minimaliste, concepute din scânduri sau plăci de lemn, alcătuind un oarecare colaj, menit sa țină la distanță misterul din spatele acestora.

Uși cu panou și cadru

Simbolurile culturilor civilizate s-au răspândit, inevitabil, odată cu trecerea timpului. Gusturile arhitecturale începuseră deja să capete mai multă valoare socială. După incendiul din Londra din anul 1666, o mare parte din oraș a avut nevoie de reconstruire. Arhitecții regilor George I, II și III au promovat influențe clasice provenite din surse precum Andrea Palladino, rezultând în ceea ce astăzi numim stilul Georgian. Acesta a fost primul stil arhitectural dominant printre colonii. În această mișcare, ușa a devenit elementul central din conceptul de simetrie. Aici au fost introduse coloane, fațade cu un plăcut impact estetic, elemente arcuite, etc. Referitor la construcția ușilor, conceptul din spatele acestora a devenit mai complex și bazat pe aspecte legate de îmbunătățirea tehnologiei ce stă la baza lor. Drept pentru care, ușile arătau astfel:

Stilul Federal

Stilul Georgian a rămas popular până la Revoluția Americană. După revoluție, o nouă estetică arhitecturală a fost implementată pentru a simboliza noua Republică. Această dorință a contribuit la alimentarea dezvoltării federale sau a stilului Jeffersonian. Diferența esențială a fost constituită de către importanța dată detaliilor și a decorării obiectelor. Această idee a fost folosită pe o scară largă, mai ales în Londra, pentru a diferenția casele în funcție de statutul proprietarilor în societate.

Fabricarea ușilor: Renașterea Stilului Grecesc

În jurul anului 1800, mașinile de prelucrare a lemnului au lovit industria într-un mod imposibil de ignorat. Atât comerțul, cât și producția ușilor au fost revoluționate. Pe măsură ce această tehnologie a fost dezvoltată, construcția ușilor se baza pe noile posibilități de a le înfrumuseța. Muchiile ușilor au devenit mult mai elaborate și variate, iar elementele decorative începeau să îi surprindă chiar și pe cei mai avantajați în societate.

Astăzi îmbinăm diferite curente arhitecturale, presărând minimalism și futurism pentru a le da o notă de noutate. Atunci când vorbim despre ușile industriale, funcționalitatea acestora stă la baza afacerii tale. Emi International vă pune la dispozitie o gamă variată de produse, menite sa completeze proiectul tău.