Masuri de siguranta pentru utilizarea corecta a rampei mobile 

Modelele de rampa mobila sunt proiectate pentru a oferi confort si performanta in operatiunile efectuate in depozite. Insa, ca orice alt echipament, rampele portabile pot prezenta mai multe riscuri, motiv pentru care trebuie folosite intotdeauna corect si cu prudenta. 

Pentru a sta cat mai departe de accidente, este esential sa fie luate masuri de siguranta, iar operatorii rampelor trebuie sa fie instruiti cu privire la acestea. Fiecare masura preventiva are ca scop desfasurarea activitatii din depozit in cele mai bune conditii. 

Iata care sunt masurile de preventie ce trebuie avute in vedere, atunci cand se foloseste o rampa mobila: 

  • Fixarea cu atentie a rampei mobilei 

Aceasta este cea mai importanta masura de preventie. Inainte de a fi folosita rampa mobila este esential ca aceasta sa fie fixata cu o atentie sporita. Cel mai bine este ca aceasta sa fie bine ancorata de remorca.  

Acest lucru se poate face prin utilizarea de lanturi, curele de siguranta sau conexiuni cu carlig. In cazul in care aceste accesorii sunt prea lungii, este important ca acestea sa fie ajustate in mod corespunzator, astfel incat sa nu existe spatii intre rampa si remorca.  Chiar si cel mai mic spatiu poate provoca un accident. 

  • Mentinerea unui unghi de inclinare scazut 

Cu cat rampa de incarcare este mai inclinata si abrupta, cu atat cresc sansele de producere a unui incident. De aceea, este esential ca unghiul de incarcare sa fie cat mai mic, pentru ca trecerea dintre rampa si remorca sa se faca intr-un mod cat mai lin si lipsit de pericole.   

  • Pastrarea curateniei pe rampa 

Zapada, gheata, noroiul si murdaria pot face ca suprafata rampei de incarcare sa fie alunecoasa si dificil de utilizat. Asigura-te ca rampa este inspectata si curatata inainte de orice utilizarea, pentru a minimiza riscul de alunecare de pe aceasta. 

  • Evitarea supraincarcarii 

Operatorii trebuie sa cunoasca foarte bine capacitatea maxima de incarcare a rampei mobile, pentru a evita supraincarcarea, care poate slabi performanta sa. Este necesar ca toti utilizatorii sa cunoasca greutatea pe care o poate sustine rampa.  

  • Inlocuirea pieselor uzate 

Ar trebui implementata cu regularitatea si meticulozitate inspectia si intretinerea rampei, pentru a fi verificate constant toate piesele acesteia. Daca exista rugina pe un anumit element, atunci acesta trebuie schimbat imediat, de exemplu.  

La EMI ai parte de mentenanta periodica, asa ca totul este foarte usor, atunci cand alegi o rampa de incarcare de aici. Este important ca toate piesele defecte sa fie inlocuite de specialisti in domeniu, pentru a putea fi asigurata integritatea si functionalitatea rampei de incarcare.  

In concluzie, aceste masuri de preventie sunt esentiale in orice companie in care se utilizeaza rampe mobile. Este necesar ca acestea sa fie respectate cu sfintenie in orice depozit, pentru a putea fi evitate accidentele de munca.  

Prin urmare, este indicat ca operatorii rampei sa fie instruiti in acest sens de mai multe ori pe an, pentru ca toate aceste masuri de preventie sa fie reamintite in mod regulat.  

 

Articole similare

Service 24/7