Ghid despre portile culisante 

Ai mai auzit despre avantajele pe care le ofera modelele de porti culisante, insa nu stii de cate tipuri sunt acestea? Variantele de porti culisante sunt proiectate in diferite scopuri, asa ca exista o gama extinsa de optiuni dintre care poti alege modelul castigator, care sa se potriveasca nevoilor si dorintelor tale. 

Daca te intereseaza acest subiect, citeste in continuare articolul si afla de aici cate porti glisante exista, astfel incat sa te convingi care este cel mai bun model pentru tine. 

1. Porti culisante cu senile la sol 

In zonele in care temperaturile scazute si zapazile uriase nu reprezinta o problema, cei mai multi consumatori  aleg porti glisante cu sina la sol. Aceste sine sunt, de obicei, incorporate intr-o grinda de beton si au brate sudate, pentru un plus de siguranta si stabilitate.  

Acest model de poarta culisanta pe sina prezinta o sectiune dreptunghiulara de otel ce serveste drept sina la sol, care prezinta roti de otel incorporate. Este o varianta de porti glisante cu o greutate crescuta, ce prezinta un stalp in forma de U,  cu doua sectiuni verticale integrate in beton.  

Acest tip de poarta culisanta este, de regula, cu aproximativ 500 mm mai lata decat dimensiunea deschiderii portii. 

2. Porti autoportante 

Aceste porti sunt instalate pe role si folosesc o remorca sau o contragreutate care este egala cu aproximativ jumatate din latimea deschiderii portii, pentru a oferi stabilitate si echilibru.  

Unica problema cu acest model de porti este faptul ca necesita un spatiu de alunecare egal sau proportional cu jumatate din dimensiunea deschiderii portii. In locatiile cu spatiu limitat, p solutie ar fi folosirea unei console duble.  

3. Porti cu senile si roti 

Exista mai multe tipuri de sisteme de senile si roti care pot fi folosite pentru a crea porti culisante. Uneori se foloseste un canal sub forma de U, iar alte ori se ia in vedere utilizarea unui set de role din otel.  

Fiecare model dispune de  mai multi stalpi cu feronerie, pentru asigurarea stabilitatii portii, atunci cand se gliseaza complet.  De obicei, au nevoie de un spatiu de alunecare egal 

cu latimea deschiderii. 

4. Porti cu senile rulante 

Acest tip de porti folosesc sine orizontale si suporturi special proiectate cu roti. Portile cu senile rulante nu sunt de obicei automatizate, iar acestea sunt cu putin mai late decat deschiderea necesara. Astfel, reprezinta alegerea perfecta pentru spatiile limitate pentru culisare. 

Lucruri de luat in considerare, atunci cand se se proiecteaza o poarta glisanta 

Exista cateva lucruri universal valabile in orice colt al lumii, atunci cand se proiecteaza o usa glisanta.  

Acestea sunt: 

  • Daca exista obstacole in deschiderea usii, aceasta trebuie regandita. Trebuie avuta in vedere dimensiunea de deschidere necesara.  
  • Este esential sa fie pus accentul pe inaltimea si materialul din care este constituita poarta – materialul influenteaza chiar si tipul de motor utilizat, deoarece are un cuvant greu de spus in privinta greutatii.  
  • Indiferent daca zona in care urmeaza sa fie amplasata poarta este una plana sau nu, pot fi folositi stalpi cu lungimi mari. 
  • O poarta glisanta poate fi automatizata in orice moment. 
  • In functie de climatul zonei, poarta glisanta trebuie sa fie adaptata vremii si tuturor fenomenelor meteorologice. 

Proiectarea unei usi glisante functionale, durabile si sigure este un proces complex, insa atunci cand lucrezi alaturi de profesionisti cu experienta in domeniu, rezultatul nu are cum sa fie altfel, decat unul satisfacator. De aceea, apeleaza cu incredere la EMI, pentru a beneficia de o poarta glisanta de calitate superioara, care sa se potriveasca perfect nevoilor casei sau afacerii tale.  

In concluzie, daca iti doresti o poarta glisanta de calitate superioara, cel mai bine este sa iei legatura cu o echipa specializata, astfel incat sa creezi un model personalizat. Fereste-te de portile standard din comert, fiindca aceste pot fi nepotrivite spatiului de care dispui. 

Articole similare

Service 24/7