Ghid de curatare a garajului 

Garajul reprezinta acea parte a casei in care se aduna tot felul de lucruri, unde se repara masina si unde se construiesc diferite obiecte, precum sunt bancile din curte. De aceea, exista posibilitatea ca acesta sa devina rapid dezordonat si fara noima. 

Vestea buna este ca daca urmezi cativa pasi simpli, poti curata si ordona garajul intr-un timp scurt. Ti-am pregatit o lista cu lucruri pe care este bine sa le faci, astfel incat sa te bucuri de un garaj bine pus la punct.  

Aspecte pe care sa le ai in vedere, pentru un garaj curat si eficient 

In momentele in care in garaj este haos, este dificil sa gasesti obiectele sau uneltele care iti trebuie pentru o anumita reparatie. Ca sa nu pierzi minute in sir cautand patentul, flexul sau cuiele, cel mai bine este sa faci curatenie.  

Chiar daca initial aceasta activitate poate parea o provocare, mai ales dupa o perioada lunga in care n-ai mai facut ordine, daca urmezi cativa pasi simpli, reusesti sa duci planul la bun sfarsit.  

Acestia sunt: 

1. Arunca obiectele nefolositoare 

Daca in garajul casei tale se gasesc numeroase lucruri pe care nu le-ai mai folosit de ceva timp, cel mai bine este sa le elimini. Pastreaza doar ceea ce utilizezi frecvent, nu si articolele de care crezi ca ai putea avea nevoie la un moment dat. 

Pune toate produsele nefolositoare la un loc, baga-le intr-un sac si arunca-le sau doneaza-le, daca se afla intr-o stare buna! In acest fel, ramai doar cu ceea ce iti trebuie cu adevarat si cu mai mult spatiu de depozitare. In plus, oferi garajul un aspect aerisit si o atmosfera prietenoasa. 

2. Sterge, matura, curata 

Al doilea pas este sa stergi toate politele, sa maturi podeaua si sa cureti usa garajului si ferestrele.  

Asigura-te ca lustruiesti corect usa, fara riscul de a o deteriora, in functie de materialul din care este conceputa aceasta. In cazul in care este realizata din vinil, otel sau fibra de sticla, o poti spala cu apa curata, iar apoi s-o stergi cu un burete. 

De asemenea, atunci cand vine vorba despre modelele de porti automatizate, verifica daca exista murdarie pe sinele acestora. Ia o carpa curata si curata tocurile usii, pentru ca acestea sa functioneze excelent pentru cat mai mult timp. 

3. Examineaza sistemul usilor de garaj 

Daca ai fost foarte aglomerat in ultima vreme si ai uitat sa examinezi usile garajului, a venit momentul sa o faci! Vezi daca acestea au nevoie de reparatii sau de mici ajustari, precum este inlocuirea unor piese.  

In cazul in care nu constati nereguli, suna la EMI si vezi cand poate fi facuta mentenanta acestora. Intretinerea preventiva este necesara, iar EMI ofera acest serviciu tuturor celor ce opteaza pentru produse din oferta sa.  

4. Decoreaza 

Intr-un final, dupa ce ai parcurs toti pasii de mai sus, asaza lucrurile la locul lor si adauga si cateva obiecte care sa infrumuseteze spatiul. Poti sa te orientezi spre o lampa cu design nonconformista sau o planta care sa schimbe atmosfera spatiului. 

In concluzie, este destul de usor sa faci curatenie ca la carte in garaj, mai ales daca tii cont de sfaturile si sugestiile de aici. Cel mai bine este sa incerci sa faci ordine periodic, pentru a nu lasa murdaria sau dezordinea sa obstructioneze functionalitatea incaperii.  

 

Articole similare

Service 24/7