De ce se pot bloca modelele de usi sectionale industriale? 

Modelele de usi sectionale industriale sunt potrivite in principl pentru depozite si spatii de productie cu trafic ridicat. Acest model de usi sunt de calitate superioara si ofera numeroase avantaje greu de trecut cu vederea. Printre cele mai importante se numara nivelul inalt de siguranta si confortul oferit.  

Cu toate acestea, chiar daca reprezinta un model de usi premium, acestea pot prezenta blocaje, dupa o anumite perioade de timp sau din cauza unor factori diversi. Citeste articolul si afla de aici care sunt cele mai frecvente cauze care provoaca aceasta problema tehnica.  

Cauzele ce conduc la blocarea usilor industriale 

  • Daune de impact 

Din cauza fluxului mare de oameni si a vehiculelor care intra si ies din unitate, exista o sansa mare ca usile sa sufere daune de impact. Acestea includ lovituri pe tocul usii, care pot afecta mecanismul de rulare a acestora.  

De exemplu, daca sinele usii sunt indoite sau deformate, usa se poate misca neuniform sau se poate opri complet.  

  • Uzura 

In urma utilizarii  constante, de zi cu zi, usile pot incepe sa se blocheze. De obicei, acest lucru se intampla din cauza faptului ca in interiorul sinelor se acumuleaza murdarie sau praf. Componentele din interiorul usilor,  precum sunt arcurile, pot de asemenea sa rugineasca si sa devina rigide. Motorul care le actioneaza poate fi si el afectat de uzura si se poate defecta, cauzand blocarea mecanismului de deschidere/inchidere. 

  • Senzor obstructionat 

Majoritatea modelelor de usi sectionale industriale prezinta senzor de miscare la baza, care asigura siguranta trecatorilor. Cu ajutorul acestui senzor, usile se opresc de fiecare data cand se afla un om in dreptul acestora.  

O usa de acest fel se poate bloca in momentul in care exista un  anumit element care impiedica buna functionare a senzorului.  

De aceea, daca usa industriala s-a blocat in mod inexplicabil, verifica daca senzorul de miscare functioneaza in cele mai bune conditii. 

Solutia pentru deblocarea modelelor de usi sectionale industriale 

Atunci cand usile industriale se blocheaza, este important sa iei masuri pentru repararea acestora, deoarece ofera siguranta si o buna functionalitate a depozitului.  

In momentul in care acestea raman blocate in partea de sus, apar pierderi mari de caldura si de energie, care pun in pericol mediul de lucru. Orice scadere a productivitatii costa, asa ca este esential ca usile industriale sa fie mereu functionale, pentru ca afacerea sa mearga ca pe roate.  

O solutie eficienta pentru asigurarea starii usilor este sa oferi o atentie sporita reviziilor regulate. Usile de acest fel au nevoie de un serviciu stabil de mentenanta, pentru a le prelungi durata de viata in mod optim.  

In cazul in care intampini deja o problema cu privire la acestea, nu incerca sa remediezi defectiunea pe cont propriu, ci ia legatura cu o echipa de profesionisti in domeniu. Beneficiile unei lucrari de reparatii profesionale sunt multiple, deoarece asigura siguranta personalului si functionarea eficienta si pe termen lung a usii industriale. 

Asadar, chiar daca usile sectionale sunt eficiente, practice si de calitate superioara, acestea pot prezenta uneori anumite blocaje, ce necesita interventia expertilor in domeniu.  

La EMI beneficiezi de serviciu de mentenanta si de service non-stop, asa ca ai toate motivele pentru care sa apelezi cu incredere la acest producator de usi industriale.