De ce să alegi uși de interior din lemn? Iată câteva avantaje

Alegerea celei mai bune soluții când vine vorba despre uși de interior nu este simplă, datorită numeroaselor opțiuni existente pe piață, fie că este vorba de uși pentru spații de locuit sau uși pentru zone de business sau spații publice. Fiind un element important și vizibil în orice structură, ușile de interior trebuie să se armonizeze cu designul încăperii și să răspundă din punct de vedere funcțional cerințelor specifice de trafic din spațiul respectiv.

Una dintre variantele care răspunde cu brio în majoritatea situațiilor este folosirea unor uși de interior din lemn. Folosirea unui material clasic oferă robustețe și eleganță în aceeași structură și poate fi prelucrat în prezent în foarte multe variante, ce merg de la lemn păstrat foarte aproape de starea brută, foarte puțin prelucrat, până la structuri compacte din esențe variate de lemn, cu aspect futurist. Această versatilitate remarcabilă face diversele tipuri de uși de interior din lemn să se integreze perfect și într-o locuință obișnuită dintr-un bloc și, la fel de bine, pot face parte, în mod natural, din peisajul unei clădiri modern de birouri de clasa A sau a unui hotel de 5 stele.

 

usa de lemn interior

 

Puncte forte la ușile de interior din lemn

Versatilitatea este doar una dintre calitățile incontestabile ale lemnului folosit pentru uși de interior. Acestea pot avea o structură din lemn masiv sau din materiale compozite, cum ar fi PAL-ul sau MDF-ul, fiecare tip având o multitudine de variante de finisare. Unele pot avea încorporate, în funcție de destinație, elemente din sticlă mată, geam rotund sau grile de ventilație. Finisajul poate fi doar cu un lac de protecție pentru lemn, care pune în valoare culoarea natural a lemnului utilizat sau într-o gamă aproape nelimitată de culori.

Durabilitatea este un alt punct forte al ușilor din lemn, care pot rezista chiar peste 100 de ani, în cazul lemnului masiv. Ușile cu structură din PAL și, în general cele din materiale compozite, sunt mai rezistente la zgârieturi, lovituri și alte probleme care apar în timpul exploatării, în comparație cu diverse uși de interior din lemn masiv.

Eleganța unei uși din lemn nu poate fi trecută cu vederea. Fie că vorbim de uși de apartament, fie că le întâlnim la o sală de ședințe dintr-o clădire de birouri, au puterea de a da impresia că sunt mai mult decât elemente funcționale de acces.

Descoperă oferta EMI Internațional de uși din lemn vopsite, care vă oferă soluții pentru toate tipurile de spații!

Articole similare

Service 24/7