De ce este important să izolăm ușa garajului?

Dacă ai observat apă, murdărie sau resturi de la rozătoare în garaj, există o probabilitate ca problema să fie la ușa acestuia. Ușile de garaj sunt prevăzute cu o garnitură inferioară pentru a ține la distanță fiecare dintre aceste potențiale probleme, dar aceasta se poate uza în timp.

În cazuri mai extreme, podeaua de beton sau aleea de acces ar putea crea goluri mari sub ușă, pe care garniturile standard nu le pot acoperi. Este posibil ca ușile de garaj mai vechi sau ușile instalate la casele noi să nu fie etanșe sau să nu dispună de izolare pe tot perimetrul lor, pentru a ține la distanță umezeala și murdăria. În continuare, vom prezenta câteva modalități care te vor ajuta să te familiarizezi cu această practică!

Ce este izolarea?

Izolarea este procesul general de etanșare a spațiilor din jurul ușii de garaj, pentru a împiedica pătrunderea intemperiilor, pentru a crește confortul în interiorul locuinței, pentru a reduce facturile la utilități și pentru a reduce zgomotul din exterior.

Beneficiile izolării locuinței

Etanșarea este atât o modalitate de a proteja interiorul garajului tău de inundații, cât și de a îmbunătăți izolația generală a casei. În lunile de vară, acest procedeu menține aerul rece înăuntru. În lunile de iarnă, ține apa și ploaia afară, stabilizând în același timp temperatura interioară a casei.

Deși este recomandat să etanșezi și ușa care leagă garajul de zona principală de locuit a casei, garniturile instalate corespunzător în jurul ușii exterioare a garajului pot contribui suficient la reducerea considerabilă a riscului de pierdere de energie. În plus, partea inferioară a ușii de garaj nu se va răzui pe beton sau pe pavaj, ajutând la prevenirea uzurii premature atât a ușii, cât și a podelei. Costul instalării sau înlocuirii garniturilor de etanșare este scăzut, mai ales în comparație cu beneficiile pe termen lung pe care le oferă.

Verificarea deteriorării garniturii de etanșare

Starea garniturii ușii de garaj ar trebui verificată cel puțin o dată sau de două ori pe an. Asigură-te că ușa este închisă, apoi acordă atenție marginilor ușii. Examinează zonele dintre ușă și ramele laterale. Verifică dacă observi următoarele aspecte:

  • Prezintă crăpături sau semne de uzură vizibilă;
  • Poți simți curenți de aer care intră prin ușa garajului;
  • Găsești bălți de apă în jurul sau în apropierea unei usi garaj sectionale automate;
  • Metalul din jurul sau de pe ușa garajului începe să ruginească sau să aibă o textură fragilă.

Dacă nu observi asemenea deteriorări, garnitura este bună pentru încă un sezon. Dacă răspunsul este afirmativ, solicită distribuitorului local să vină să evalueze dacă este necesară înlocuirea garniturilor de la ușa de garaj. Te va ajuta să asiguri temperatura constantă în interiorul garajului tău și să menții animalele mici sau umezeala în afara locuinței.

Informație utilă: După ce etanșezi spațiile libere de la ușa garajului, poți economisi până la 10-15% din factura de energie!

Există diferite tipuri de garnituri de etanșare pentru uși de garaj?

Izolarea unei uși de garaj implică, de obicei, un proces simplu de adăugare sau înlocuire a garniturii inferioare a ușii. Iată care sunt principalele tipuri de garnituri:

  • Pentru izolarea porțiunii inferioare a ușii de garaj;
  • Pentru izolarea pragului ușii de garaj;
  • Opritor de ușă din vinil, cu garnitură integrate;
  • Garnitura de izolare a panoului ușii de garaj.

Ca să afli mai multe informații despre produsele de care ai nevoie pentru ușile casei tale, accesează acum emi.ro!

Articole similare

Service 24/7