Istoria usii moderne de garaj   

 

Este ceva normal ca acum sa vezi peste tot usi de garaj performante, insa acestea nu au aratat intotdeauna la fel. Chiar daca acum cele mai apreciate si folosite sunt cele sectionale, in trecut se utilizau un alt model, mult mai putin calitativ. Abia in 1921, CG Johnson a produs usa de garaj sectionala cu actiune ascendenta. 

Daca iti doresti sa afli cat mai multe date interesante despre istoria usii sectionale, citeste in continuare si impartaseste informatiile de aici cu toti cei apropiati. 

Evolutia pas cu pas a usilor sectionale 

La inceputul secolului al XX-lea, proprietarii de masini si-au dat seama ca au nevoie de un nou tip de anexa dedicata depozitarii sigure a autovehiculelor. Usile traditionale de hambar se deschideau spre exterior, precum usile standard, iar acest lucru aducea cu sine numeroase probleme si un disconfort sporit.  

Constienti de aceste neajunsuri, CG Johnson si Overhead Door Corporation au inventat usile care se ridica paralel cu acoperisul garajului. O astfel de usa era facuta cu panouri cu balamale, care se puteau indoi pe masura ce usa se ridica sau cobora, iar aceasta era o imbunatatire enorma fata de vechile modele. 

In 1921, Johnson a colaborat cu Owen Dautrick pentru a infiinta compania de productie Dautrick-Johnson, care mai tarziu a devenit Overhead Door Corporation. Impreuna au produs in masa astfel de usi sectionale  performante.  

In urmatoarele decenii, progresele tehnologice au permis crearea de noi stiluri si materiale de usi. Pe tot parcursul secolului XX, usile de garaj au fost realizate din lemn. Anii ‘70 au adus o schimbare in acest sens, incepand sa fie concepute din otel, aluminiu, fibra de sticla si alte materiale. Pana la sfarsitul secolului, usile de garaj din otel dominau industria, iar aspectul lemnului combinat cu durabilitatea otelului era apreciat la scara larga. Usile de garaj din aluminiu si sticla au devenit populare printre proprietarii de case contemporane. 

Din 1921 pana in prezent, usile de garaj au cunoscut imbunatatiri si progrese masive. Acestea au devenit mai dure, datorita materialelor folosite, precum este otelul, aluminiul si compozitul. In plus, au inceput sa ofere maii multa protectie, datorita optiunilor de izolare si, de asemenea, sa arate mult mai bine. 

Usile de garaj au trecut prin diferite epoci si schimbari pe masura ce societatea s-a dezvoltat. Tendintele tehnologice si sociale de-a lungul timpului au influentat evolutia acestora, iar acum au devenit acum o parte integranta a vietii cotidiene.  

Asadar, daca te incanta ideea de a achizitiona o usa de garaj performanta, de calitate superioara, care sa ofere durabilitate, rezistenta si protectie sporita, apeleaza cu incredere la echipa EMI, care te poate ajuta cu cele mai frumoase modele, menite sa ofere numeroase beneficii.   

Ia legatura cu EMI si concepe impreuna cu specialistii nostri o usa de garaj care sa iti satisfaca toate nevoile si dorintele si bucura-te de un rezultat exceptional! Ulterior poti beneficia de un program de mentenanta regulat, oferit de EMI, menit sa prelungeasca durata de exploatare a acestui tip de usa, utila pentru casa ta.  

Articole similare

Service 24/7