Cum se face un gard? Ce trebuie să știi

cum se face un gard

Dacă tocmai te-ai mutat la noua casă sau pur și simplu dorești să faci o schimbare în curtea ta, este foarte posibil să dorești schimbarea gardului. Montarea și fixarea acestuia nu sunt procese atât de dificile precum ai putea crede.

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a începe instalarea unui gard imprejmuire.

Cum se face un gard? Ce anume trebuie să știi?

Gardul este o modalitate excelentă de a adăuga intimitate proprietății tale și de a păstra animalele de companie și copiii în siguranță. Construirea și instalarea acestuia poate fi un proiect DIY relativ ușor de realizat, dar există câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a începe.

În acest articol vom discuta despre cum anume se construiește și montează un gard, precum și de ce anume trebuie să ții cont atunci când vrei să îl fixezi cât mai bine. Citește în continuare pentru a afla și care sunt uneltele de care vei avea nevoie pentru aceste procese.

Cum trebuie să te pregătești?

Primul pas este să decizi cât de înalt va fi gardul tău și să măsori zona în care dorești să îl instalezi. Va trebui să știi cât de lungă va fi fiecare secțiune a gardului, pentru a calcula de câte materiale vei avea nevoie. Odată ce ai obținut măsurătorile, marchează zona cu țăruși și sfoară.

Apoi, va trebui să sapi găurile pentru stâlpi. Adâncimea găurilor va depinde de înălțimea gardului tău. O regulă generală de bază este să sapi gaura la o treime din adâncime față de lungimea stâlpului. De exemplu, dacă folosești stâlpi de 2,5 metri, sapă fiecare gaură la 1,5 metri adâncime. Gardurile pot fi realizate din mai multe materiale, inclusiv lemn, metal, plasă și vinil.

Unelte de care vei avea nevoie:

  • ciocan
  • cuie
  • fierăstrău
  • bandă de măsurat
  • nivel
  • săpător de gropi pentru stâlpi
  • amestec de beton
  • lopată
  • mistrie

Cum trebuie construit și montat gardul?

Odată ce te-ai decis asupra înălțimii gardului și ai urmat pașii anteriori, este timpul să începi să aduni materialele de care vei avea nevoie. Vei avea nevoie de stâlpi, șine și picheți pentru gardul tău. Poți folosi fie materiale prefabricate pentru garduri, fie poți construi totul de la zero. Dacă optezi pentru materiale prefabricate pentru garduri, tot ce trebuie să faci este să pui piesele împreună conform instrucțiunilor.

Acum este timpul să instalezi stâlpii gardului. Începe prin a așeza un stâlp în fiecare gaură și asigură-te că este la nivel înainte de a adăuga mai mult amestec de beton în jurul acestuia. După ce ai săpat găurile pentru stâlpi, umple-le cu amestec de beton și lasă-l să se întărească timp de cel puțin 24 de ore.

Ce rămâne de făcut?

Odată ce toți stâlpii sunt la locul lor, poți atașa panourile gardului. Dacă folosești panouri de gard din lemn, va trebui să utilizezi cuie sau șuruburi pentru a le fixa pe stâlpi. Pentru panourile din vinil sau metal, va trebui să folosești suporturi speciale. După ce este montat, poți adăuga un strat de vopsea sau de colorant pentru a-l proteja de intemperii. Cu puțină grijă, noul tău gard ar putea rezista o viață întreagă.

La EMI afli cum se face un gard, ce unelte trebuie folosite și poți găsi materialele necesare, precum plase din oțel zincat și stâlpi.

Articole similare

Service 24/7