Cum să îți menții clienții fericiți

Clienții sunt motivul pentru care compania ta există și are succesul de care fiecare membru se bucură. De aceea, este foarte important ca aceștia să fie mulțumiți de serviciile tale și să rămână în portofoliul tău pentru cât mai mult timp.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci o impresie bună și să îți menții clienții fericiți:

 Comunicare constantă

Pentru a arăta că ești preocupat de calitatea serviciilor pe care le oferi, încearcă să comunici constant cu clienții tăi și să îi ții la curent cu privire la stadiul activităților pe care le prestezi pentru aceștia. În acest fel, vei arăta interes și profesionalism și vei inspira încredere.

 Expertiză

Dovedește că deții o expertiză bogată și fii întotdeauna la curent cu tot ce e nou în domeniul tău. Clienții vor să vadă că deții autoritate în segmentul în care activezi, așa că nu lăsa niciun detaliu la întâmplare. Documentează-te constant și surprinde-i cu sugestii noi pentru a arăta ceea ce ai tu de oferit spre deosebire de ceilalți.

 Răspunde în timp util la email-uri

Este de preferat să răspunzi la email-uri în cel mult 24 de ore sau, dacă este cu putință, chiar în maxim o oră. Dacă informația pe care trebuie să o trimiți este prea complicată, atunci anunță că ai primit email-ul și că vei reveni cu detalii în cel mai scurt timp. Această procedură este întotdeauna mai eficientă decât să alegi să răspunzi integral, dar într-un timp prea lung. Clienții vor să vadă că ești acolo pentru ei și că îi poți ajuta atunci când au o urgență.

 Păstrează loc pentru excepții

Deși nu trebuie să faci un obicei din acest lucru, este recomandat să lași loc și pentru excepții din când în când. Dacă poți oferi un discount, iar clientul îți cere, poate că e momentul să îi faci o favoare. Dacă îți este fidel de foarte mult timp, cu atât mai mult. Aceste gesturi fac diferența și îi fac pe oameni să se simtă apreciați și speciali, un factor cheie în business.

 Favorizează o interacțiune optimă

Pentru ca un client să fie cu adevărat mulțumit, oferă-i posibilitatea de a interacționa la un nivel optim cu serviciile tale. Pentru asta, ai nevoie de un site optimizat, de o bună gestionare a conturilor de social media și de un serviciu excelent de relații cu clienții.

Păstrează-ți clienții aproape și te vei bucura de succes și de colaborări reușite care îți vor aduce satisfacție.

Articole similare

Service 24/7