Cum sa alegi un panou de gard metalic potrivit

panou gard metalic

Atunci cand vine vorba de alegerea unui panou gard metalic, exista multi factori de luat in considerare. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este ce tip de gard doresti. Exista multe tipuri diferite de garduri metalice disponibile pe piata, de la garduri cu verigi de lant la garduri din fier forjat.

Odata ce te-ai decis asupra tipului de gard pe care il doresti, trebuie sa te gandesti la stil si design. Panourile de gard metalic sunt disponibile intr-o varietate de stiluri, inclusiv modele traditionale si contemporane.

Bineinteles, trebuie sa te decizi asupra materialului potrivit pentru nevoile tale. Panourile pentru garduri metalice sunt disponibile intr-o varietate de materiale, despre care vom discuta in cele ce urmeaza. Citeste in continuare pentru a afla mai multe detalii!

Criterii de alegere a unui panou gard metalic

Exista o multime de factori care trebuie luati in considerare atunci cand alegi un panou gard metalic. Un lucru pe care ar trebui sa-l ai in vedere este tipul de metal din care doresti sa fie facut gardul.

Exista trei tipuri principale: aluminiu, otel si fier forjat. Fiecare dintre ele are propriul set de beneficii si dezavantaje. Aluminiul este puternic, usor si rezistent la rugina, dar poate fi mai scump decat alte optiuni.

Otelul este de asemenea rezistent si durabil, dar se poate coroda in timp daca nu este intretinut corespunzator. Fierul forjat este foarte robust si de lunga durata, dar este și cel mai greu metal dintre cele 3 optiuni, avand si pretul cel mai mare.

Scopul gardului

Unul dintre primele aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand doresti sa-ti alegi noul gard este scopul acestuia.

Din acest punct de vedere, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii. Este important sa decizi din timp daca interesul tau principal este intimitatea, securitatea sau estetica.

Daca primele doua sunt scopurile tale principale, alegerea potrivita este destul de clara. Recomandam alegerea unui panou gard metalic cu un design complet opac, ce nu permite escaladarea sa de un potential intrus.

Stilul gardului

Odata ce ai stabilit atributia principala pe care doresti sa o aiba acel gard, poti incepe sa te gandesti la stilul de panou de care ai nevoie.

Exista multe modele si culori diferite dintre care poti alege, deci aloca suficient timp pentru a-l gasi pe cel perfect pentru casa ta! Acestea sunt disponibile intr-o varietate de stiluri, de la garduri traditionale de pichet la modele mai moderne.

Iti recomandam sa alegi un stil care se potriveste casei si curtii tale, care va completa celelalte caracteristici ale proprietatii tale.

Dimensiunea panourilor gardului

Odata ce ai decis tipul de panou gard metalic pe care il doresti, urmatorul pas este sa alegi o dimensiune. Panourile de gard metalic vin intr-o varietate de dimensiuni, asa ca este important sa afli dimensiunile exacte ale terenului si casei tale, inainte de a face o achizitie in acest sens.

De asemenea, va trebui sa iei in considerare inaltimea gardului, deoarece aceasta va afecta atat pretul, cat si instalarea. In cele din urma, va trebui sa te decizi asupra unui finisaj pentru panoul de gard metalic. Cele mai populare optiuni sunt cele acoperite cu pulbere si galvanizate.

Acoperirea cu pulbere ofera un finisaj durabil si rezistent la conditiile vremii. Bineinteles, poti beneficia de o varietate de culori disponibile. Galvanizarea protejeaza metalul de rugina si coroziune, dar uneori poate da gardului un aspect industrial. Pentru a lua intotdeauna decizii informate privind cel mai bun panou gard metalic pentru locuinta ta, contacteaza EMI!

Articole similare

Service 24/7