Cum poti sa alegi o usa de garaj potrivita

usa de garaj

Pentru majoritatea oamenilor, usa de garaj este o necesitate practică. Aceasta asigură securitatea casei și îți protejează mașina de intemperii. O mașină parcată în exterior riscă să ruginească mai rapid. De asemenea, aceasta ar putea fi ținta unui posibil jaf sau act de vandalism. De aceea, garajul personal este locația ideală pentru a parca mașina, dacă locuiești la casă.

Când vine vorba de alegerea unei uși de garaj însă, există mulți factori de luat în considerare. De ce este importantă? Pentru că aceasta va fi folosită în fiecare zi, în diferite condiții de vreme și pentru a permite accesul unor autoturisme diferite. Deci, rezistența, eficiența și designul sunt vitale.

Cum poți să alegi o usa de garaj?

În funcție de dimensiunile garajului, ale mașinii sau mașinilor tale, de climatul zonei în care locuiești, de nivelul securității dorite, poți alege între multiple alternative.

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când selectezi o usa de garaj pentru casa ta:

1.   Alege ce tip de usa de garaj dorești

Există trei tipuri principale de uși de garaj:

  • cu role
  • secționale
  • basculante

Ușile de garaj cu role sunt una dintre cele mai populare alegeri. Acestea sunt alcătuite dintr-o serie de panouri cu balamale care se rostogolesc în sus și în jos pe șine. Poți alege si usi garaj sectionale automate , care sunt de asemenea foarte eficiente. Acestea au panouri orizontale care alunecă înainte și înapoi pe șine. Cât despre ușile de garaj basculante, acestea se deschid ca o ușă obișnuită.

2.   Ia în considerare materialul din care este făcută usa de garaj

Cele mai comune materiale sunt lemnul, oțelul și aluminiul. Ușile de garaj din lemn sunt cea mai populară alegere pentru mulți proprietari de locuințe, deoarece conferă casei un aspect mai primitor și călduros.

Usa de garaj din oțel este, de asemenea, foarte populară, deoarece este durabilă și necesită puțină întreținere. În eventualitatea unei lovituri accidentale, stricăciunile provocate acesteia ar fi minime. Cele din aluminiu (sau oțel inoxidabil) sunt o alegere bună dacă locuiești într-o zonă de coastă sau în general într-o zonă cu umiditate crescută, deoarece acestea nu ruginesc.

3.   Trebuie să ai în vedere dimensiunea ușii de garaj

Evident, cu cât ușa este mai mare,cu atât ar implica și costuri mai mari. Acestea pot fi pricinuite de costul producției, costul întreținerii sau alți factori ce sunt influențați. Trebuie să te asiguri, de asemenea, că ușa este suficient de mare pentru a găzdui mașina ta, fără a provoca daune prin lovituri accidentale.

Dacă ai un SUV mare, de exemplu, vei avea nevoie de o ușă de garaj care să aibă o lățime de cel puțin 2.5 metri. Ușile de garaj vin în dimensiuni standard, dar poți obține și uși personalizate. Dimensiunile standard sunt:

  • simplă (pentru o mașină),
  • dublă (pentru două mașini) 
  • triplă ( pentru trei mașini)

Dacă vrei să acomodezi o barcă sau o rulotă, va trebui să achiziționezi o ușă de garaj făcută la comandă. Contactează EMI și poți găsi usa de garaj perfectă pentru locuința și mașina ta!

 

Articole similare

Service 24/7