Ce sunt ușile laminate și cum le alegi?

Pentru spațiile intens circulate din instituții publice sau private, una dintre cele mai eficiente soluții pentru accesul și protecția încăperilor o reprezintă montarea de uși laminate. Acestea pot fi de mai multe tipuri, cele mai cunoscute fiind ușile laminate CPL și ușile laminate HPL.

CPL (Continuous Pressure Laminate) este o foaie de material laminată la presiune scăzută, în timp ce HPL (High Pressure Laminate) este un material laminat la presiune ridicată. Fiecare dintre aceste două variante oferă o serie de avantaje în exploatare, fiind alese pentru a răspunde unor cerințe specifice.

Uși laminate CPL – avantaje

Diversele modele de uși laminate CPL pot fi folosite pentru a proteja toate tipurile de spații de interior. Acestea sunt recomandate, în special, în cazul în care se dorește securizarea unor încăperi cu trafic intens ca, de exemplu, hoteluri, birouri, spitale, școli, spații publice sau locuințe colective.

Laminarea imită foarte bine fibra lemnului și conferă foii de ușă CPL rezistență la zgârieturi, lovituri și umiditate. Există o paleta largă de culori pentru uși laminate, gri, alb și maro fiind nuanțele cele mai solicitate. Materialul unei uși laminate CPL asigură pe lângă durabilitate și rezistență, un finisaj deosebit, care aduce stralucire în orice spațiu. Ușile de interior CPL vor fi întotdeauna o alegere clasica ce va aduce un plus de eleganță încăperii.

Puncte forte la uși interior laminate:

  • Densitate optimă;
  • Efect antistatic;
  • Proprietăți elastomecanice foarte bune;
  • Structura uniformă a fibrelor;
  • Capacitate portantă ridicată;
  • Rezistență ridicată la umiditate;
  • Rezistență la șocuri, zgârieturi sau lovituri;
  • Construcție igienică, cu suprafețe plane, fără porozități;
  • Suprafață antiabrazivă, cu rezistență înaltă la detergenți de uz casnic, solvenți obișnuiți sau operațiuni de dezinfectare cu apă fierbinte sau abur.

Oferta de uși laminte CPL comercializate de EMI Internațional vine în 2 dimensiuni pe care le puteți alege, în funcție de necesități. Acestea pot fi de 100cm sau de 110cm, acestea fiind disponibile numai cu structură de PAL plin. De asemenea, acestea pot beneficia de o ramă din lemn de rășinoase încleiat, de sticlă „șah“ mată  albă sau maro, precum și de o grilă sau de un panou de ventilație.

În plus, ușile laminate CPL pe care le propune EMI Internațional sunt echipate cu un dispozitiv de autoînchidere, pentru o manevrare securizată și ușoară, cu un mâner cu șild și cu o broască magnetică, disponibilă doar dacă vorbim de o ușă laminată într-un singur canat. Usile laminate CPL se pot livra cu toc din MDF fix sau reglabil.

Dacă vrei să apelezi la soluția montării unor uși laminate CPL pentru afacerea ta sau pentru locuință, EMI Internațional îți oferă consultanța de care ai nevoie pentru a face alegerile cele mai bune, precum și produsele de calitate de care ai nevoie. Descoperă oferta existentă sau solicită una personalizată dorințelor tale, iar reprezentanții EMI se vor asigura că ai parte de cele mai performante uși laminate CPL și că beneficiezi de toate avantajele pe care un astfel de produs le poate oferi.

Articole similare

Service 24/7