Ce presupune mentenanta usilor automate?

mentenanta usi automate

Caile de acces ale cladirilor sunt un element cheie pentru eficientizarea traficului. Centrele comerciale au nevoie de usi automate, ce permit un flux mai bun la intrare si iesire.

Cladirile de business, depozitele, spitalele, fabricile si alte asemenea institutii necesita de asemenea acest tip de usi, pentru a eficientiza transportul de marfuri si accesul autovehiculelor de tonaj mare. Daca desfasori asemenea activitati, este important sa intelegi elementele de baza ale procesului de mentenanta usi industriale automate.

Desi acestea sunt o mare comoditate atat pentru intreprinderi, cat si pentru clienti, trebuie sa fie intretinute in mod corespunzator pentru a functiona corect si sigur, in special pentru utilizatori. In acest articol, vom discuta despre procesul de mentenanta usi automate si despre cele mai frecvente probleme intalnite la acestea.

Cum repari o usa automata?

Un prim pas consta in identificarea problemei in functionare. Poti intampina urmatoarele probleme:

  • Deschiderea/inchiderea incompleta sau deloc
  • Producerea unor zgomote neobisnuite

Daca usa nu se deschide, este posibil sa existe o problema cu senzorii. Acestia sunt de obicei situati in partea de jos a cadrului usii, pe ambele parti. Daca exista obiecte sau praf care obtureaza senzorul, usa nu se va deschide.

In cazul in care usa scoate zgomote neobisnuite, este posibil sa fie din cauza unei componente slabite sau care nu a fost fixata cum trebuie. Verifica toate suruburile si bolturile pentru a te asigura ca sunt bine stranse. Nu uita sa verifici daca sinele si balamalele usii sunt unse, pentru ca procedura de mentenanta a usilor automate sa fie completa.

Uzura intensa

In mod previzibil, usile automate sunt supuse adesea la un grad ridicat de uzura. Deschiderea si inchiderea lor constanta pot face ca piesele sa slabeasca in timp, ceea ce poate duce la probleme cu actionarea automata completa. Daca observi ca usile automate nu mai functioneaza la fel de usor ca inainte, probabil ca este nevoie de mentenanta acestora.

Una dintre cele mai frecvente probleme cu usile automate este ca acestea devin nealiniate. Acest lucru se poate intampla din mai multe motive, dar de obicei se intampla pentru ca usa a fost lovita de ceva (cum ar fi un carucior de cumparaturi) sau pentru ca podeaua este neuniforma.

Usile nealiniate pot provoca tot felul de probleme, inclusiv faptul ca acestea nu se deschid sau nu se inchid in mod corespunzator. De asemenea, se poate sa se blocheze sau sa faca zgomot, odata ce sunt actionate. In cazul in care consideri ca usa ta ar putea fi nealiniata, recomandam solicitarea serviciilor profesioniste de mentenanta usi automate de la producator precum EMI sau alta companie specializata.

Mentinerea curateniei

O alta problema frecventa a usilor automate este ca acestea se murdaresc rapid. Acest lucru se intampla, de obicei, din cauza prafului si murdariei care se depun pe senzorii usii, ceea ce poate impiedica usa sa se deschida sau sa se inchida corect.

Daca observi ca traficul este ingreunat din cauza defectiunii unei usi automate, ia masuri cat mai rapid. Retine, daca ai usi automate la sediul sau depozitul tau, este important sa ai un program de intretinere regulat, pentru a te asigura ca acestea continua sa functioneze corect.

Daca intampini orice probleme de mentenanta usi automate, apeleaza cu incredere la serviciile oferite de EMI!

 

Articole similare

Service 24/7