Ce este testarea caderii usii de incendiu? Cat de des trebuie facuta? 

Daca esti proprietar de cladire, cu siguranta intelegi importanta usilor industriale ignifuge.  Modelele de usi antifoc sunt proiectate sa se activeze automat in caz de fum sau incendiu, impiedicand migrarea flacarilor in intregul imobil. In plus, permite celor aflati in interior sa paraseasca locatia in conditii de siguranta.  

Produsele rezistente la foc sunt menite sa protejeze cladirile si oamenii. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri care trebuie facute constant, pentru ca acestea sa functioneze corect. Printre acestea se numara inspectiile periodice si  testarea caderii usilor de incendiu. 

Ce trebuie sa stii despre testarea caderii usii de incendiu 

Testarea caderii usilor de incendiu ar trebui sa fie intotdeauna pe lista prioritatilor tale.  

Aceste usi se inchid la primul val de fum, asa ca ajuta la atenuarea si stoparea daunelor  cauzate de incendiu, prin oprirea raspandirii flacarilor in intreaga cladire. In mod ideal, asa ar trebui sa functioneze sistemele de usi industriale de incendiu.  

Cu toate acestea, daca inspectia periodica si testul de cadere nu este efectuat corect sau usa nu este setata in mod corespunzator, aceasta nu poate micsora pagubele provocate in cazul unui astfel de dezastru. 

Inspectia usii de incendiu trebuie sa includa:  

  • Analiza vizuala a ansamblului;
  • Evaluare operationala, pentru a asigura functionarea corecta a usii;
  • Testarea caderii.

Un test de cadere, simplu spus, este unul ce are in vedere functionalitatea sistemului de inchidere automata a usii. Pentru ca testul sa fie trecut cu brio, usa trebuie sa se inchida complet si sa se sprijine pe podea sau prag. Viteza de deplasare trebuie sa fie de 0,4 m/sec. pe orizontala si 0,3 m/sec. pe verticala (scari, pante). 

Acest test trebuie efectuat in doua transe: prima data se verifica modalitatea de functionare si inchiderea completa, iar cel de-al doilea test analizeaza setarea usii, astfel incat aceasta sa fie programata corect.  

Un test de cadere trebuie realizat imediat dupa instalarea sau repararea unei usi de incendiu si sa fie facut ulterior de doua ori pe an, pentru a asigura eficienta sa. In plus, conform Asociatiei Nationale pentru Protectia impotriva Incendiilor,  inspectia si testarea usilor ignifuge din otel rulant trebuie efectuate de un tehnician calificat. Astfel, daca te gandesti sa achizitionezi o astfel de usa pentru locatia afacerii tale, de exemplu, apeleaza la ajutorul EMI. Daca facem echipa impreuna, iti oferim in pachet si aceste verificari obligatorii si periodice. 

Cand vine vorba de siguranta unei cladiri si a ocupantilor acesteia, este imperativ sa ceri ajutorul unor experti certificati, care se pot asigura ca sistemele de urgenta functioneaza perfect. Din fericire, cu EMI, te poti bucura de un parteneriat cu specialisti in inspectia si testarea usilor de incendiu, care stiu de ce este nevoie pentru a fi lipsit de griji, indiferent de situatie. 

Gasesti in oferta noastra numeroase modele de usi spre care te poti orienta. Trebuie doar sa optezi pentru cea pe care o consideri cea mai potrivita pentru locatia ta. Suna-ne si hai sa protejam impreuna cladirea de raspandirea unor eventuale incendii devastatoare! 

Articole similare

Service 24/7