Ce beneficii majore ofera usile industriale din otel? 

Multi proprietari de cladiri aleg sa instaleze si sa foloseasca usi de otel in locul usilor traditionale din lemn, dar care este motivul principal pentru care fac aceasta alegere? Este simplu: usile metalice depasesc calitatea celor din lemn, din multe puncte de vedere.  

Avantajele pe care le ofera usile metalice 

Multitudinea de calitati pe care le ofera usile industriale din otel le face atractive pentru toti cei care dezvolta afaceri, detin spatii comerciale sau isi doresc un plus de siguranta acasa.  

Principalele avantaje ale usilor metalice sunt urmatoarele: 

  1. Durabilitate

Otelul este rezistent si durabil, motiv pentru care o usa metalica industriala isi pastreaza integritatea, chiar si dupa mai multi ani de utilizare.  

Costul unei usi din otel este adesea mai mic decat costul unui model din fibra de sticla, insa, depaseste pretul variantelor din lemn.   

In cazul in care se intampla ca acest tip de usa sa aiba nevoie de reparatii, costurile sunt adesea mult mai mici decat cele pentru usile din lemn. Chiar daca usile din otel se pot zgaria, ele sunt usor de reparat si rareori necesita o inlocuire.   

Usile metalice sunt rezistente la rugina, daca sunt grunduite si vopsite corespunzator. 

Usile din otel ofera proprietati izolante, asa ca acestea pot scadea costurile de control al temperaturii din interior.  

Alte lucruri de avut in vedere: 

  • Otelul se poate simti rece sau fierbinte la atingere datorita conductivitatii sale. 
  • Usile metalice pot ajuta la reducerea poluarii fonice. 
  • Usile de acest fel sunt usor de curatat. Otelul este util in cladirile in care igienizarea este vitala, cum ar fi spitalele. 

Prin urmare, daca te afli in cautarea unei usi care sa isi mentina calitatile pe termen lung, un model metalic este solutia! Acestea pot rezista chiar si 30 de ani, daca au parte de o ingrijire corespunzatoare si regulata. 

  1. Siguranta si securitata sporita

In cele mai multe cazuri, usile din otel sunt proiectate avand in vedere rezistenta la foc. Acestea ofera o rezistenta la incendiu de circa 20 de minute. In cazul izbucnirii unor flacari, usile metalice pot face fata caldurii, oferind suficient timp ocupantilor, pentru parasirea cladirii. 

De asemenea, securitatea este esentiala pentru spatiile comerciale care lucreaza cu cantitati mari de marfuri sau depoziteaza suma mari de bani. Usile din otel sunt mult mai greu de manipulat sau de stricat decat usile din lemn, impiedicand accesul neautorizat in interiorul cladirii.  In plus, usile din otel sunt rezistente la atacuri cu substante chimice sau gloante. 

Usi din otel pentru scopuri rezidentiale 

Multe dintre beneficiile pe care usile din otel le ofera societatilor industriale si comerciale, se aplica si acasa. Acestea asigura casa. Exista foarte putine sanse ca potentialii hoti sa compromita materialul rigid al unei usi de otel. 

Micsoreaza facturile la intretinere. Aceste usi eficiente din punct de vedere energetic sunt umplute cu un strat de spuma, care pastreaza caldura sau frigul in interior. 

Sunt dure. Otelul este rezistent  la intemperii si alte fenomene meteorologice. Acest lucru este ideal, mai ales daca locuiesti intr-o zona predispusa la furtuni cu vant puternic si alte conditii meteorologice instabile. 

In concluzie, usile metalice ofera numeroase beneficii importante, care sunt greu de trecut cu vederea, mai ales daca iti doresti un model care sa-ti ofere durabilitate si siguranta. Acestea se afla in topul celor mai buni usi pentru depozite si diferite afaceri.  

Daca te-ai convins ca ai nevoie de un  astfel de model de usa, suna la EMI si proiecteaza impreuna cu experti in domeniu modelul care sa se potriveasca perfect nevoilor tale!