Care sunt avantajele utilizarii unor usi automate?

usi automate

Centrele comerciale, depozitele de mărfuri, garajele clădirilor de business și alte asemenea locații utilizează adesea usi automate. Pot fi utilizate usi industriale sectionale, porți flexibile cu repliere sau alte modele ce eficientizează utilizarea spațiului disponibil.

Ușa cu deschidere automată este motorizată, pentru a oferi acces mai ușor mașinilor sau camioanelor. Este suficientă simpla acționare a unui buton pentru a declanșa închiderea sau deschiderea sa.

Însă, aceasta nu are doar rolul de a fi calea de acces spre interiorul sau exteriorul unei clădiri. Există multiple avantaje ce trebuie luate în considerare în alegerea unei uși industriale automatizate, iar în continuare vom dezvolta exact acest subiect.

Care sunt avantajele utilizării unor usi automate?

Acestea pot contribui semnificativ la economisirea energiei termice, precum și reducerea altor costuri.

Este important ca accesul la clădirea în cauză să fie facil, ținând seama de spațiul disponibil, condițiile de stocare a mărfurilor și alte asemenea aspecte.

Care sunt, deci, avantajele? Citește în continuare pentru a afla!

1. Reducerea costurilor energiei

Depozitarea mărfurilor precum produse alimentare sau băuturi ar putea depinde de menținerea temperaturii între anumite valori stricte. În caz contrar, termenul de valabilitate al acestora ar putea fi periclitat.

De aceea, deschiderea controlată a ușilor industriale este esențială pentru aceste depozite. În acest sens, scopul este evitarea consumul excesiv al energiei termice, ce ar fi provocat de o ușă lăsată deschisă în mod nenecesar.

În cazul tehnologiei sau a produselor realizate din hârtie, precum cărți, ziare sau reviste, este de dorit evitarea pătrunderii umezelii. Din fericire, usile automate industriale de la EMI sunt izolate atât termic, cât și fonic.

2. Asigurarea securității

Securitatea stă la baza bunei desfășurări a activității oricărei companii. Aceste uși industriale acționate automatic sunt robuste și durabile, deci integritatea lor nu ar putea fi compromisă prea ușor.

De exemplu, ușile secționale sunt alcătuite din plăci individuale metalice, așezate pe orizontală. Astfel, este îmbunătățită structura sa, iar calitatea antiefracție este garantată.

De asemenea, personalul ce se ocupă cu securitatea poate iniția blocarea ușilor, pentru mai mult control și o gestiune mai bună a fluxului de persoane și autovehicule ce pătrund în spațiul tău.

3. Economisirea spațiului

Un alt beneficiu esențial este economisirea spațiului. Acest aspect este relevant pentru utilizarea depozitului la potențialul său maxim.  Eficientizarea spațiului disponibil înseamnă posibilitatea stocării unui volum mai mare de marfă.

Automatizarea sistemului de deschidere și închidere presupune că angajații pot acționa și de la distanță, din altă încăpere, ușa în cauză. Un aspect important pentru o companie cu un spațiu de depozitare destul de limitat.

De ce? Pentru că astfel poate fi evitată montarea unui sistem de deschidere/închidere manuală.

4. Ușurința accesului

Pentru a simplifica anumite proceduri de livrare a mărfurilor, acest tip de uși pot fi echipate și cu anumiți senzori de mișcare.

Există de asemenea opțiunea montării unor senzori de greutate în rampa intrării, pentru a putea fi acționată ușa în mod automat în cazul unui camion.

Pentru a evita lovirea accidentală a autovehiculului, ușa industrială automatizată nu se va deschide în direcția intrării sau ieșirii, ci se va plia în sus, într-un cadru metalic paralel cu tavanul.

Apelează la serviciile EMI pentru ca afacerea ta să poată beneficia de cele mai performante usi automate industriale!

Articole similare

Service 24/7