Alegerea ușilor din lemn pentru apartament. La ce să fii atent?

Fie că vorbim de un birou, o cameră de hotel sau de proprie locuință, ușile de acces și cele care despart spațiile din incintă îndeplinesc nu doar un rol funcțional de acces, ci au un puternic impact estetic. Deși piața de profil oferă alternative diverse ca material și design, utilizarea de uși din lemn rămâne preponderentă.

Soluția utilizării ușilor din lemn este favorizată de varietatea foarte mare de variante, atât la nivelul tipului de lemn folosit, cât și a posibilităților practice nelimitate de design și culoare, ce pot fi alese. EMI Internațional are în ofertă o gamă diversă de uși din lemn vopsite, ce pot și utilizate atât pentru apartamente, cât și la utilarea spațiilor cu trafic intens, precum hoteluri, birouri sau spații publice. În cazul ușilor pentru spațiile de locuit, alegerea celui mai potrivit model de ușă din lemn trebuie să îmbine armonios, criteriile de ordin funcțional cu cele de design și estetică.

 

Modern Bedroom with wooden bed

 

Criterii de selecție a modelului dorit:

  • La alegerea oricărei uși de lemn pentru apartament stilul locuinței dictează. Armonia trebuie să fie primeze. Dacă locuința este una realizată într-un stil minimalist, o ușă din lemn masiv, plină de elemente decorative nu se va integra. Și culoarea trebuie să fie complementară cu cea a camerelor în care va fi amplasată ușa. În oferta EMI Internațional se poate opta pentru uși de lemn cu sticlă mată, ce se pot integra anumitor stiluri arhitecturale.
  • Izolarea termică și fonică asigură confortul într-o locuință. Ușile trebuie să continue într-o mare măsură proprietățile de izolație ale pereților, din punct de vedere al temperaturii și al nivelului de zgomot. Cu cât structura ușii din lemn este mai densă, cu atât mai protejate vor fi spațiile pentru care asigură accesul. EMI Internațional are în ofertă uși pe dimensiunea 100 sau 110 cm lățime, disponibile cu structură de PAL plin, dar se pot discuta și variante adaptate la proiectul fiecărui client.
  • Accesoriile fac diferența! Fiind elemente utilizate cu o frecvență mare, fiecare element care asigură funcționalitatea unei uși trebuie să treacă testul timpului și să aibă rezistență sporită.