Alegerea unei usi de garaj pentru eficienta termica sporita 

Usile de garaj reprezinta o parte integranta a caselor moderne. Majoritatea proprietarilor opteaza pentru astfel de usi, pentru a pastra masinile in loc uscat pe timp de iarna si racoros pe timp de vara. 

Ceea ce este mai putin cunoscut este faptul ca o usa de garaj bine izolata poate ajuta la mentinerea stabilitatii temperaturii din interiorul casei tale. De asemenea, o usa bine aleasa te poate ajuta sa economisesti facturile de electricitate si incalzire si sa reduci risipa de energie, ajutand in acest fel mediul inconjurator. 

Prin urmare, usile de garaj nu au doar rolul de a permite patrunderea autovehiculelor in interior, ci sunt si eficiente termic. 

Valorile R si U 

Deoarece usa de garaj reprezinta  cea mai mare deschidere a unei case, ea joaca un rol semnificativ in eficienta termica generala a caminului. Producatorii de usi de garaj folosesc valoarea R pentru a masura capacitatile de izolare. Cu cat valoarea R este mai mare, cu atat nivelul de izolare a usii este mai ridicat. Pentru un garaj care este conectat la casa, ar trebui sa cauti o valoare peste nivelul R-10. 

Un alt termen pe care este bine sa il ai in vedere, atunci cand cumperi o usa de garaj este valoarea U, care este reprezinta opusul valorii R. In esenta, un U  mic inseamna  eficienta termica crescuta. Dupa instalare, factorul U determina valoarea generala a pierderii de energie si a fluxului de caldura.  

Alegerea materialului potrivit 

Materialul joaca un factor semnificativ in eficienta energetica  a usii de garaj. Continua sa citesti si afla informatii importante despre cele mai folosite materiale in productia de usi de garaj: 

  1. Otelul este un material durabil si atractiv, folosit in mod obisnuit pentru usile de garaj. In sine, usile de garaj din otel ofera putina protectie termica, motiv pentru care trebuie sa fie bine foarte bine izolate. Acest lucru reduce infiltrarea aerului, facand otelul o alegere buna, pentru mentinerea unui confort termic placut in interior locuintelor, atat in in climatele reci, cat si in cele calde. 
  2. Lemnul ofera un anumit farmec casei.  Acest material ofera putine beneficii in ceea ce priveste confortul termic, motiv pentru care este recomandat sa fie combinat cu otelul. 
  3. Vinilul este cunoscut pentru finisajul usor de intretinut, care arata grozav timp indelungat. Usile de garaj din vinil se lauda cu o eficienta termica exceptionala si protectie impotriva zgomotului exterior, precum si impotriva loviturilor si a ruginii. 

Alte lucruri de luat in considerare pentru o usa de garaj eficienta termic 

Chiar daca materialul din care este fabricata usa de garaj este foarte important, este recomandat sa oferi atentie sporita si altor lucruri. Vezi lista de mai jos si tine cont de toate aceste aspecte, pentru a te asigura ca te bucuri de o usa de garaj de calitate superioara. 

  1. Scurgeri de aer: golurile semnificative dintre usa garajului si pereti pot provoca scurgeri de aer, care pot face chiar si cele mai izolate usi sa fie inutile din punct de vedere termic. De aceea, instalarea profesionala reprezinta cheia catre succes pentru o eficienta cat mai ridicata a acestui produs.  
  2. Ferestre: ferestrele de pe usile de garaj sunt importante,arata bine estetic si permit luminii sa patrunda in interior intr-un mod frumos, dar pot reprezenta, in acelasi timp,  o sursa de pierdere de energie. Astfel, cel mai bine este sa incerci sa limitezi numarul ferestrelor pe usile de garaj.  

In concluzie, atunci cand iti amenajezi casa, alegerea unei usi de garaj sectionale automate de calitate superioara poate avea un impact urias asupra eficientei generale a locuintei. Astfel, ia legatura cu EMI si concepe o usa de garaj care sa te ajute sa pastrezi optim caldura in interior. 

Articole similare

Service 24/7