Intretinerea portilor culisante: cand si cum se face 

Portile culisante utilizate frecvent atat pentru accesul in fabrici si depozite, cat si pentru proprietatile private. Acestea sunt moderne si ofera un confort sporit, insa trebuie intretinute ca la carte, pentru a putea functiona excelent pentru cat mai mult timp! 

Frunzele, noroiul  si acumularile de murdarie de diferite tipuri pot bloca portile culisante. De aceea, ele trebuie intretinute periodic, astfel incat sa poata functiona perioade indelungate de timp. In caz contrar, se pot defecta, iar costul reparatiilor pot fi destul de costisitor.  

Afla din acest articol ce este indicat sa faci periodic, pentru a prelungi durata de viata a portilor tale culisante! 

Etape pentru intretinerea portilor culisante 

Intretinerea portilor culisante trebuie sa fie constanta, mai ales pe parcursul sezoanelor ploioase, pentru a garanta functionalitatea acestora in conditii optime. Chiar daca in anumite perioade activitatile de intretinere trebuie sporite, acestea trebuie practicate pe tot parcursul anului.  

Iata ce trebuie sa faci: 

  • Revizie o data pe an 

Portile culisante sunt usi care se afla in miscare, asa ca este important sa fie mentinuta functionalitatea acestora. 

Pentru orice tip de poarta culisanta autoportanta se elibereaza un carnet de utilizare si de intretinere in momentul instalarii, pe care apoi se noteaza toate evaluarile anuale. Daca alegi un model de la EMI, te bucuri de mentenanta constanta, efectuata de specialisti in domeniu.  

Beneficiaza de acest avantaj, ca sa te poti sa te bucura timp de foarte multi ani de portile culisante, in cele mai bune conditii! 

  • Curatare regulata 

O poarta automata functioneaza pe baza unui mecanism complex care, pentru a functiona corect si in siguranta, trebuie ingrijit din cand in cand. 

Astfel, este necesar sa cureti sinele de pamant, pietre, frunze si noroi. In cazul in care murdaria nu este indepartata la timp, motorul poate fi afectat grav, iar reparatiile ar putea fi indelungate si destul de scumpe.  

Dupa ce cureti sinele, este ideal sa le ungi, pentru o alunecare usoara. Ca sa te asiguri ca folosesti cel mai bun lubrifiant, cel mai bine este sa ceri parerea si sfatul expertilor de la EMI. Astfel, te asiguri ca nu utilizezi o solutie mult prea grasa, care sa capteze praful si murdaria intr-un mod usor.  

  • Verificarea fotocelulor 

Fotocelulele garanteaza blocarea imediata a portilor,  in cazul traversarii acestora in timpul cursei, limitand astfel accidentele. Din acest motiv, este usor de inteles ca fotocelulele trebuie mentinute curate si, prin urmare, este important sa fie verificate adesea, pentru a fi eficiente.   

In cazul in care poarta culisanta prezinta anumite defectiuni in acest sens, iar dupa curatare acestea nu se rezolva, cel mai bine este sa apelezi la ajutorul specialistilor in domeniu.  

Nu incerca sa repari pe cont propriu diferitele  defectiuni ale portii tale culisante! Ocupa-te doar de ceea ce tine de curatarea sinelor, iar restul activitatilor de mentenanta sau de reparatie lasa-le in grija profesionistilor! In cazul in care incerci sa repari singur anumite defectiuni, poti agrava functionarea defectuoasa a portilor, chiar si prin tehnicile pe care le consideri simple ori neimportante, la prima vedere.  

EMI este alaturi de tine la fiecare pas, asa ca indiferent de problema intampinata cu functionarea portilor culisante, trebuie doar sa dai un telefon si sa programezi o vizita a expertilor! 

Articole similare

Service 24/7