5 aspecte in functie de care sa alegi o poarta culisanta potrivita pentru o cladire industriala 

Detii o cladire industriala pe care doresti sa o protejezi cat mai bine? Atunci ai nevoie de o poarta culisanta, fabricata din cele mai bune materiale, care sa iti ofere numeroase avantaje importante. Pe langa faptul ca este un tip de usa care impiedica accesul neautorizat in cladire, aceasta este rezistenta la gloante, foc si substante chimice. 

Daca esti interesat de o astfel de poarta, citeste articolul si afla cum sa alegi cel mai bun model pentru cladirea ta. Pe langa increderea pe care este necesar sa o ai in specialistii din acest domeniu, este ideal sa cunosti cateva informatii, inainte de a comanda o varianta de poarta culisanta.  

Cum sa alegi o poarta culisanta? 

A venit momentul sa comanzi o poarta culisanta pentru afacerea ta? Atunci afla de aici care sunt aspectele pe care este foarte indicat sa le ai in vedere.  

Acestea sunt: 

  • Latimea portii 

Latimea portii de acces reprezinta distanta pe care trebuie sa o parcurga usa la deschidere si inchidere. Ai grija ca aceasta sa aiba suficient de mult spatiu pentru a putea fi deschisa complet, fiindca pot exista situatii in care sa fie nevoie sa introduci obiecte voluminoase prin aceasta. 

  • Greutatea totala a portii 

Greutatea portii este influentata de dimensiunea si materialul din care aceasta este fabricata. Cu cat este mai mare, cu atat aceasta este mai grea. De asemenea, daca te orientezi catre o poarta culisanta din aluminiu este normal ca aceasta sa cantareasca mai mult decat una din PVC.  

Este foarte important sa cunosti aceasta caracteristica, pentru a alege un motor potrivit. Un motor cu o limita de greutate maxima aflata sub cea a portii, poate fi ineficient. Poti cere parerea expertilor, pentru a face cea mai buna alegere. 

  • Frecventa de deschidere si inchidere  

Daca poarta culisanta urmeaza sa fie utilizata frecvent, ai nevoie de un dispozitiv de actionare cu o putere de declansare mare, pentru ca aceasta sa nu se uzeze sau deterioreze rapid. 

  • Asezarea pamantului 

Daca terenul este in panta sau denivelat, este indicat sa uiti de modelele de usi culisante verticale, fiindca motorul ar putea fi coplesit, iar acest lucru ar putea cauza numeroase accidente.   

Cea mai buna optiune in astfel de cazuri este sa alegi sa instalezi o poarta suspendata care planeaza deasupra pantei, deoarece nu pot fi instalate senile drepte sau role cu ghidare la sol.  

  • Masuri suplimentare de siguranta 

Atunci cand mergi in cautarea celui mai potrivit model de poarta culisanta este indicat sa iei in considerare cateva masuri de siguranta suplimentare, pentru a te asigura ca activitatea se lucru se poate desfasura in cele mai bune conditii. Poti sa te orientezi catre accesoriile care detecteaza obstacolele, de exemplu, pentru a te asigura timp indelungat de functionalitatea si integritatea portilor. Insa, daca apelezi la specialistii EMI, cu siguranta poti primi cele mai bune sfaturi si sugestii in acest sens, astfel incat sa poti folosi poarta culisanta fara griji. Un astfel de expert iti poate oferi o lista cu toate dotarile suplimentare de care poti avea nevoie. 

In concluzie, variantele de porti culisante sunt din ce in ce mai populare in prezent, deoarece ofera o gama vasta de beneficii greu de trecut cu vederea. Pe langa faptul ca au un design elegant si modern, acestea sunt eficiente, rezistente si usor de folosit. 

Articole similare

Service 24/7