Fii în siguranță! Instalează o ușă culisantă rezistentă la foc!

Știm că focul este cel mare dușman al naturii și nu numai. Sunt nenumărate cazurile când din cauza unui incendiu, clădiri și locuri întregi au fost devastate. Însă, sunt și cazuri în care, cu o metodă de siguranță foarte bună, au fost prevenite dezastrele.

Vorbind de cazurile particulare și anume zonele industriale, soluția care va ține focul departe, este ușa culisantă rezistentă la foc.

Fabricat să reziste

Ușile culisante rezistente la foc se folosesc uzual pentru închiderea golurilor mari din pereții rezistenți la foc, pentru construcțiile industriale. Sunt folosite în mod normal pentru deschideri mari în pereți rezistenți la foc din clădiri precum : hale industriale, garaje, hangare și alte construcții similare, în cazurile în care, prin golurile de ușă, trec stivuitoare, mijloace de transport mai mari.

Aceste uși culisante rezistente la foc sunt uși metalice pline, având deschidere centrală sau laterală, cu una sau două foi alcătuite din maximum patru panouri modulare din tablă continuă de oțel, combinate cu materiale izolante. Asamblate cu ajutorul unor șuruburi pe o orizontală. Grosimea foii de ușă rezistentă la foc culisantă este de 80 mm.

Mișcarea glisantă a ușilor, se realizează cu ajutorul rolelor ancorate în șina superioară și ghidată de un pivot la partea inferioară.

Proiectarea ușii antifoc se face în conformitate cu standardele tehnice actuale cu privire la siguranță la incendii. Ușa culisantă rezistentă la foc este dotată cu mânere îngropate pe ambele părți și cu contragreutăți reglabile, acoperite cu protecție din tablă de oțel.

Deschidere/închidere

Mecanismul de activare al sistemului anti-incediu al clădirii este acționat cu ajutorul unui motor electric. Modul de închidere a ușii culisante rezistente la foc depinde de alimentarea la curent a electromagnetului: acesta se întrerupe în momentul în care contragreutățile trag canatul ușii, dar există și varianta în care contragreutățile rămân conectate la siguranță fuzibilă și închid ușa în mod automat în momentul în care siguranța se arde.

Printre opțiunile de echipare ale unei uși culisante rezistente la foc, se număra posibilitatea detecției autonome printr-o mini centrala cât și echiparea cu două detectoare de fum.

Protecția și siguranța spațiului deținut trebuie garantate în cazul unui incendiu, tocmai de aceea ușa culisantă rezistentă la foc este o opțiune ideală de la EMI. Ușa culisantă rezistenta la foc respectă toate normele europene de siguranță!